Verhuizen naar buitenland

Cork is een mooi eiland in Ierland. Het is er rustiger dan in Dublin. Een goede optie om te emigreren als u van de typisch Ierse cultuur houdt. Het eiland Cork ligt in de rivier de Lee waar u veel coole cafés, musea en met name goed eten kunt vinden. Genoeg redenen om naar Cork te emigreren.

Wonen in Cork

Cork is authentiek. De lokale bewoners vinden Cork de beste stad van de wereld. Zo tevreden over hun eigen stad verklapt veel. Naast dat u veel kunt beleven kunt u in Cork echt tot rust komen. Het is een adembenemende stad met veel natuurgebieden.

Als u in Ierland, maar met name in Cork, woont dan lust u wel een grote glas bier. Echter is het de plek om goed bier te drinken. Voor bierliefhebbers kunnen we over Cork wel ‘place to be’ zeggen.

Houd u van socializen en gezellig met alcohol in de pub te zitten? Dan went Cork snel. Ieren zijn van gezelligheid en daarom zoeken ze die ook graag op. Ze houden van relaxen en eigenlijk zijn ze er goed in.

De stipt op tijd zijn regel kunt u lang zoeken in Cork. Ieren zijn niet zo stipt op tijd. Niet voor een afspraak, maar ook zal u zo een bus vaker ‘te laat’ zien komen. Overhaasten in Cork is uzelf frustreren. Laat dus u structuurmentaliteit achter in Nederland.

Eten en drinken

Al staan ze er niet echt bekend om heeft Ierland een goed keuken met lekkernijen. Meest bekende is uiteraard ‘whisky’ en de ‘Irish Coffee’. Als we aan eten denken komt het bekende stoofpot ‘Irish Stew’ naar voren. Wat niet te vergeten is is de Boxty, een gevulde pannenkoek. Ieren staan bekend als vleeseters. U kunt bij iedere avondmaal vlees verwachten.

Cork kent de English Market wat een populaire trekpleister is onder toeristen, maar vooral lokale Ieren. U kunt er heerlijke lokale eten en drinken vinden. Daarnaast vindt u er goede producten uit Cork en omgeving. Wilt u even bijkomen? Vele cafés te vinden om heerlijk te relaxen.

Het klimaat

Reken maar op veel regenval. Door het hele jaar regent het in Ierland. Echter is het weer gematigd te noemen doordat het er niet te koud of te warm wordt. Door de invloed van de warme golfstroom vriest het niet in Cork. Het klimaat zorgt ervoor dat het landschap mooi groen blijft. Gemiddeld ligt de temperaturen tussen de 16 en 20 graden.

Werken in Cork

Cork is een stad in Ierland die lid is van de Europese Unie. Dat betekent dat u als Nederlander met een Nederlandse paspoort zonder visum en werkvergunning in Cork mag wonen en werken. Nog een voordeel is dat u u niet verplicht hoeft in te schrijven in de gemeente.

Als u gaat werken in Cork moet u wel een PSS- nummer (Personal Public Service Number) aanvragen. Dit is een soortgelijke nummer als het Burgerservicenummer in Nederland. Het is tevens bewijs dat u inwoner bent van Cork. Goed om te weten is dat u een bewijsbrief moet vragen van het PSS- nummer om daarmee een bankrekening te kunnen openen. De salarissen zijn afhankelijk van het soort werk wat u zal uitoefenen.